El passat mes de febrer l’àmbit Ter – Llobregat, on ens trobem, va entrar en estat d’emergència per sequera. Però què significa?

Després de tres anys sense pluges abundants, l’aigua s’ha convertit en un bé molt escàs a Catalunya. És per això que el Govern de la Generalitat, va acabar decretant l’estat d’emergència per sequera, i imposant tota una sèrie de mesures per reduir-ne el consum.

A Manresa, volem reforçar aquest missatge, ja que la manca d’aigua ens afecta a tothom i ens cal ser conscients del què significa, per poder contribuir a l’estalvi en el nostre dia a dia.

La pàgina de la Sequera

Que hi puc fer a casa?

Pla de Sequera de Manresa

I des d’Aigües de Manresa, què hi fem? Des del mes de març del 2023, amb l’entrada en excepcionalitat per sequera, com a empresa gestora de l’aigua vam iniciar tota una sèrie d’accions que ens permetessin aprofitar al màxim l’aigua que captàvem:

Reduïm la pressió de la xarxa a uns 2.000 abonats

El Pla de Sequera de la ciutat de Manresa preveu una sèrie d’accions, a part de les restriccions, que permetin augmentar l’estalvi d’aigua a la ciutat. Una de les accions que l’empresa s’està plantejant és la gestió de pressions que permetria optimitzar la xarxa, a la vegada que s’assegura un servei suficient i eficient en els usos i consumidors finals.

Sensors acústics per detectar fuites

L’empresa utilitza correladors acústics que funcionen de nit i permeten detectar fuites d’aigua de menys de 100 litres/hora

Producció d'aigua regenerada

L’aigua regenerada que es produeix a l’EDAR de Manresa està a disposició dels ajuntaments que formen part de la Mancomunitat per portar a terme la neteja viària, d’embornals, i el reg de zones verdes urbanes

Millora de la xarxa d'aigua potable

La resolució provisional, publicada per l’Agència Catalana de l’Aigua el 21 de març, concedeix un total de 4.152.955 € de subvenció als setze municipis i una EMD

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies