Fons Europeus

Sostenibilitat en el Cicle de l’Aigua.

Un projecte de digitalització del territori.

El context actual ens mostra un entorn alterat pel canvi climàtic, amb escassetat d’aigua i amb una necessitat de major resiliència, per a un millor control i eficiència del cicle integral de l’aigua. Un control que només serà possible amb la digitalització de tots els serveis i nivells de l’empresa.

SUBSTITUCIÓ DE LA COGENERACIÓ PER UN SISTEMA GEOT I AEROTÈRMIA A LES PISCINES MUNICIPALS

Descripció del projecte.

L’elevat consum de gas natural per escalfar l’aigua dels vasos de les piscines, calefacció i aigua calenta sanitària (ACS) suposa una important despesa econòmica i ambiental per a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella. És per això que es va demanar una subvenció per portar a terme un projecte de canvi del motor de cogeneració per altres fonts d’energia renovable que reduïssin aquest impacte.

El projecte subvencionat amb fons del programa RENOCOGEN combina energia provinent de l’aerotèrmia, la geotèrmia i la hidrotèrmia.  En aquest últim cas, i com a proposta innovadora, s’aprofitarà l’escalfor provinent de les aigües residuals que circulen pel torrent de Sant Ignasi per convertir-la en escalfor per a la instal·lació.

Objectiu

Aquest projecte suposarà una reducció del 45% dels costos energètics de la instal·lació, i una reducció del 55% d’emissions de CO2 a l’ambient, 589,64 tCO2 /any.

La idea de la proposta, a part d’aportar una reducció de la despesa energètica de la instal·lació, també es vol convertir en un projecte reproduïble a altres instal·lacions de la ciutat.

Finançament

El projecte presentat té un cost total de 1.181.437, 62 € dels quals 392.733,21 € provindran dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) a través de la convocatòria RenoCogen, destinada a impulsar projectes de producció d’electricitat i/o calor amb energies renovables.

Calendari

2024 – 2025

Millora del rendiment de xarxa en baixa a Sant Fruitós de Bages, Marganell i Castelltallat

Descripció del projecte. La subvenció concedida als municipis de Sant Fruitós de Bages, Marganell i al nucli de Castelltallat de Sant Mateu de Bages, permetran millorar el rendiment de xarxa en baixa, en més d’un 20%. Concretament a Sant Fruitós de Bages en un 36,36%, a Marganell en un 25% i al nucli de Castelltallat en un 35,38%.

Les subvencions han estat concedides als Ajuntaments, i Aigües Manresa com a mitjà propi d’aquests, és l’encarregada d’executar-ne les obres associades. 

Objectiu

Millorar el rendiment de les diferents xarxes en baixa en més d’un 20%. Aquesta millora, a part de l’estalvi evident d’aigua, també porta enllaçats estalvis energètics i de gestió.

Finançament

Els Fons Europeus – NextGeneration EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Next Generation Catalunya han concedit 830.026,60 € als Ajuntaments de:

Sant Fruitós de Bages | 500.000 €
Castelltallat | 237.992,38 €
Marganell | 92.034,22 €

Calendari

2024

Notícies sobre Fons Europeus

Sant Fruitós de Bages, Marganell i Castelltallat han estat beneficiaris d’una subvenció per millorar el rendiment de la xarxa en baixa

Sant Fruitós de Bages, Marganell i Castelltallat han estat beneficiaris d’una subvenció per millorar el rendiment de la xarxa en baixa

Un total de 830.026,60 € que permetran millorar el rendiment de les xarxes en baixa d’aquests tres municipis Les subvencions, provinents dels Fons Europeus – NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) han estat concedides...

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies