L’empresa utilitza correladors acústics que funcionen de nit i permeten detectar fuites d’aigua de menys de 100 litres/hora 

Una de les accions que està fent Aigües de Manresa per pal·liar els efectes de la sequera en els municipis dels quals en gestiona el servei d’aigua, és la cerca intensiva de fuites. Per poder portar-ho a terme de forma efectiva i eficient, a principis d’estiu, es va dotar de correladors acústics que permeten detectar i localitzar fuites petites a la xarxa.  

Què són els correladors acústics i com funcionen? 

Una fuita a la xarxa genera una ona acústica indetectable per a l’oïda humà. Els correladors acústics són sensors acústics que de nit, per evitar el soroll ambiental, escolten la xarxa i són capaços de detectar les variacions de so que produeixen les fuites, i gràcies a la localització d’aquests, també establir-ne el punt.  

Els correladors acústics amb els que compta Aigües de Manresa, ens han permès iniciar una campanya per estudiar les xarxes dels municipis on treballem. Ja s’ha aplicat a Navarcles, actualment s’està portant a terme a Sant Joan de Vilatorrada, i posteriorment, seguirà pels altres municipis.  

Gràcies a aquest sistema s’han pogut detectar i reparar 7 petites fuites a la xarxa, que d’altra manera haguessin estat molt difícils de localitzar. 

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies