La sequera a l’àmbit d’Aigües Manresa

Arran de la gran sequera del 2007, l’Agència Catalana de l’Aigua en la col·laboració dels municipis i gestors d’aigua del seu àmbit, va elaborar el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES). El PES és un instrument de planificació amb l’objectiu de prevenir i avançar-se a les possibles sequeres.

Aigües Manresa gestiona l’aigua en 17 municipis i 1 entitat municipal descentralitzada, que segons la classificació de l’ACA es troben en els àmbits 16 Mig Llobregat ( Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló i Marganell) i el 10 Embassaments del Llobregat (Navàs, Castellnou de Bages, Santpedor, Castelltallat, Fonollosa, Rajadell, Sant Joan de Vilatorrada i EMD Sant Martí de Torruella, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Manresa, el Pont de Vilomara i Rocafort, Castellfollit del Boix i Sant Salvador de Guardiola).

El dia 25 de novembre de 2022, l’ACA va declarar l’alerta per sequera en els àmbits que ens ocupen.

Fase actual: ALERTA

L’estat d’alerta recomana un esforç per minimitzar-ne el consum.

El semàfor de la sequera

Visor de la sequera

Consells d'estalvi

Notícies sobre la sequera

Avui entra en vigor l’estat d’alerta per sequera en l’àmbit Ter-Llobregat

Avui entra en vigor l’estat d’alerta per sequera en l’àmbit Ter-Llobregat

Aquest divendres ha entrat en vigor l’estat d’alerta per sequera en l’àmbit Ter-Llobregat decretat pel govern català. Tal com estableix el Pla Especial d’Actuació en situació d’Alerta i Eventual Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en aquesta fase d’alerta les restriccions limiten l’aigua en l’ús agrícola i industrial, i en parcs, jardins i espais lúdics, com ara piscines o fonts. 

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies