La sequera a l’àmbit d’Aigües Manresa

Arran de la gran sequera del 2007, l’Agència Catalana de l’Aigua en la col·laboració dels municipis i gestors d’aigua del seu àmbit, va elaborar el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES). El PES és un instrument de planificació amb l’objectiu de prevenir i avançar-se a les possibles sequeres.

Aigües Manresa gestiona l’aigua en 17 municipis i 1 entitat municipal descentralitzada, que segons la classificació de l’ACA es troben en els àmbits 16 Mig Llobregat ( Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló i Marganell) i el 10 Embassaments del Llobregat (Navàs, Castellnou de Bages, Santpedor, Castelltallat, Fonollosa, Rajadell, Sant Joan de Vilatorrada i EMD Sant Martí de Torruella, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Manresa, el Pont de Vilomara i Rocafort, Castellfollit del Boix i Sant Salvador de Guardiola).

Manresa com a ciutat amb una població empadronada superior als 20.000 habitants, ha de disposar d’un pla de sequera de forma obligatòria. El pla d’emergència en situacions de sequera del municipi de Manresa es pot consultar en aquest enllaç. És una versió pendent de l’aprovació definitiva de l’ACA. 

Selecciona el teu municipi

Consulta la fase actual al teu municipi.

Normalitat

És la situació habitual, amb reserves suficients per garantir tots els usos regulars de la població i les empreses.

Prealerta

Aquesta fase no comporta limitacions a les persones usuàries, però sí accions preparatòries d’organització interna i de comunicació de dades. Té un caràcter merament informatiu per al públic en general i preventiu a nivell intern dels municipis.

Alerta

Es despleguen mesures d’estalvi als diferents usos i s’incrementa la producció de recursos no convencionals i d’extraccions subterrànies. Es redueixen els desembassaments.

Excepcionalitat

S’intensifiquen les reduccions en usos no prioritaris i hi ha una major reducció dels desembassaments. S’activen els recursos no convencionals en la seva totalitat i les extraccions subterrànies. Es prohibeixen determinats usos en zones urbanes.

Preemergència

Es mantenen les restriccions en estat d’excepcionalitat, amb modificacions en dos punts: consum màxim per habitant i dia, i el reg dels camps d’esport federat.

El semàfor de la sequera

Visor de la sequera

Consells d'estalvi

Notícies sobre la sequera

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies