Comencem a aplicar mesures excepcionals per reduir el consum d’aigua

El Pla de Sequera de la ciutat de Manresa preveu una sèrie d’accions, a part de les restriccions, que permetin augmentar l’estalvi d’aigua a la ciutat. Una de les accions que l’empresa s’està plantejant és la gestió de pressions que permetria optimitzar la xarxa, a la vegada que s’assegura un servei suficient i eficient en els usos i consumidors finals.

El coneixement de la xarxa, i l’estabilitat del servei ens ha permès iniciar un estudi sobre l’aplicació de reduccions de pressió, ja siguin permanents o en horari limitat (principalment nocturn). És una acció que cal fer amb compte per evitar problemes que es puguin originar en edificis i zones elevades, així com per evitar l’augment d’estanqueïtat de la xarxa.  Aquest estudi, que inclou proves puntuals en certs sectors de la ciutat és imperceptible per al consumidor final, però si que té un impacte positiu tant per aquest, que veurà reduït el seu consum, com per la ciutat.

Si entrem en fase d’emergència per sequera, aquesta mesura s’hauria de sumar a les previstes en el Pla de sequera de Manresa i el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES) de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Quines restriccions tenim actualment?

Les restriccions actuals es poden consultar tant a la web d’Aigües Manresa https://www.aiguesmanresa.cat/la-sequera/ com a la pàgina de l’Agència Catalana de l’Aigua https://sequera.gencat.cat/ca/estat-actual/novetats-sequera/.

 

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies