El projecte combina geotèrmia, aerotèrmia i hidrotèrmia per reduir la despesa energètica actual

L’element innovador del projecte es troba en l’ús de l’escalfor provinent de les aigües residuals a través de la hidrotèrmia

L’elevat consum de gas natural per escalfar l’aigua dels vasos de les piscines, calefacció i aigua calenta sanitària (ACS) suposa una important despesa econòmica i ambiental per a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella. És per això que es va demanar una subvenció per portar a terme un projecte de canvi del motor de cogeneració per altres fonts d’energia renovable que reduïssin aquest impacte.

La proposta presentada, i que ha obtingut la segona millor puntuació en la resolució de la subvenció, combina energia provinent de l’aerotèrmia, la geotèrmia i la hidrotèrmia.  En aquest últim cas, i com a proposta innovadora, s’aprofitarà l’escalfor provinent de les aigües residuals que circulen pel torrent de Sant Ignasi per convertir-la en escalfor per a la instal·lació.

Aquest projecte suposarà una reducció del 45% dels costos energètics de la instal·lació, i una reducció del 55% d’emissions de CO2 a l’ambient, 589,64 tCO2 /any.

La idea de la proposta, a part d’aportar una reducció de la despesa energètica de la instal·lació, també es vol convertir en un projecte reproduïble a altres instal·lacions de la ciutat.

El projecte presentat té un cost total de 1.181.437, 62 € dels quals 392.733,21 € provindran dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) a través de la convocatòria RenoCogen, destinada a impulsar projectes de producció d’electricitat i/o calor amb energies renovables.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies