L’aigua es desviarà cap a la planta potabilitzadora i s’emmagatzemarà en un dels dipòsits, actualment buit

La fuita es va detectar la setmana passada, i s’han estat fent proves per localitzar-ne l’origen

La setmana passada es va detectar una fuita d’aigua al llac de l’Agulla. De seguida que es va fer evident la pèrdua d’aigua, que s’escapa cap al Torrent de Sant Ignasi, es van començar a fer proves per esbrinar-ne l’origen. Malauradament, les proves no han localitzat la fuita, i per tant, cal iniciar-ne un buidat parcial per poder veure on se situa la filtració.

En un primer moment, tenint en compte la situació actual de sequera i per evitar al màxim les pèrdues, es reduirà l’entrada d’aigua al llac, disminuint l’entrada d’aigua cap a la Séquia, i s’anirà traspassant la que hi ha actualment cap a la planta potabilitzadora de Manresa. La planta potabilitzadora disposa d’un dipòsit buit, on emmagatzemarem l’aigua en cru (sense potabilitzar). Si amb aquest buidatge no n’hi ha prou per poder veure l’avaria, es desviarà més aigua cap al canal de Viladordis, que s’aprofitarà pel regadiu.

Un cop detectada l’avaria es procedirà a la reparació urgent i es tornarà a obrir la Séquia al cabal actual per restablir l’aigua del llac. Les causes d’aquesta avaria no es podran establir, fins que no n’haguem detectat l’origen. Gràcies a l’obra de construcció del bypass a l’Agulla, que es va portar a terme a principis d’any, podrem fer arribar aigua a la planta potabilitzadora de Manresa, directament des de la Séquia.

 

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies