Manresa compta amb un Pla de Sequera. Els plans de sequera són documents que cal que tinguin els Ajuntaments amb més de 20.000 habitants, de forma obligatòria. Aquests plans defineixen les mesures específiques en funció de l’escenari de sequera en el què es trobi. Des de l’entrada al primer escenari, la pre-alerta declarada al febrer del 2022, el pla està activat i s’està executant en coordinació entre l’Ajuntament de Manresa, Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia. Aquesta coordinació es porta a terme a través del Comitè Municipal de Sequera, que fa el seguiment de la situació.

Quines accions concretes hem dut a terme fins ara?

  • Accions informatives:
   • Hem creat un espai amb informació sobre la sequera en el nostre àmbit. https://www.aiguesmanresa.cat/la-sequera/
   • Hem portat a terme diverses campanyes d’informació sobre restriccions i consells de bon ús i bones pràctiques de l’aigua. Primer quan vam entrar en pre-alerta, en alerta, i posteriorment en excepcionalitat.
   • Durant l’estat d’alerta i excepcionalitat, les factures d’aigua enviades als abonats i abonades de la ciutat, s’han enviat acompanyades d’uns flyers amb informació sobre les restriccions i amb consells d’estalvi a casa. Els usuaris de l’oficina virtual també han pogut consultar-ho.
   • El dia 25 de març es van portar a terme visites guiades a la potabilitzadora de Manresa. És necessari entendre com tractem l’aigua, i la cura que tenim en preservar-la, per ajudar a prendre consciència de la seva importància, així com de la sort que tenim de poder gaudir d’aquest bé essencial només girant el mànec de l’aixeta.
   • En coordinació amb l’Ajuntament, s’han portat accions informatives als regants dels horts urbans, explicant les restriccions en aquest sector.
  • Tal i com marquen les restriccions està prohibit reomplir les fonts ornamentals, per això s’ha optat per tancar-les, protegir els sortidors i informar-ne.
  • S’ha incrementat el nombre d’analítiques d’aigua de la font d’abastament per controlar la qualitat d’aquesta, i poder avançar-nos en la preparació de l’ETAP per al seu correcte tractament.
  • El Pla de Sequera de la ciutat de Manresa preveu una sèrie d’accions, a part de les restriccions, que permetin augmentar l’estalvi d’aigua a la ciutat. Una de les accions és la gestió de pressions que permetria optimitzar la xarxa, a la vegada que s’assegura un servei suficient i eficient en els usos i consumidors finals. A Manresa ja s’ha començat a executar en algun dels àmbits de la xarxa, i se’n està estudiant l’ampliació.
  • Es fa un control molt més exhaustiu del cabal servit a Manresa i s’ha reforçat la recerca i la reparació de fuites a la xarxa.
  • Seguim amb la neteja dels embornals, però ho fem sense aigua, retirant la brossa, com a part del manteniment del clavegueram de la ciutat.

Uneix-te a nosaltres en la protecció de l’aigua, i aprèn què pots fer des de casa.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies