Ahir, 17 d’abril, l’Eva Corbella, cap del departament de Qualitat i Control Sanitari d’Aigües Manresa, va participar a la Jornada Noves normatives del sector de l’aigua: avenços i reptes. Experiències en l’aplicació del RD 3/2023 sobre aigües de consum humà organitzada pel Catalan Water Partnership. 

La trobada es va iniciar amb les intervencions d’Irene Corbella de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Miquel Paraira d’Aigües de Barcelona, explicant quines són les experiències en la implantació de la normativa, quins són els punts de contacte i no acord entre la directiva europea i el RD 3/2023, quines són les dificultats afegides degut a la sequera i, com les noves tendències legislatives europees pretenen enfocar-se en reduir la contaminació en origen.

Posteriorment tres operadors, Aigües de Mataró, SABEMSA i Aigües de Manresa van explicar les seves experiències arran de la implantació de la nova legislació a inicis del 2023, entre d’altres, com s’han assumit els costos, la figura del PSA (plans Sanitaris de l’Aigua), i quins reptes ha suposat la seva implantació. 

La trobada va servir per poder posar en comú la normativa, i conèixer com havia afectat a diverses empreses gestores del servei d’aigua potable.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies