El dilluns 1 de maig, s’ha incorporat la gestió de l’EDAR de Balsareny a la de la resta d’instal·lacions de sanejament de les que tenim cura. La incorporació respon a la petició de la Mancomunitat de Municipis del Bages pel Sanejament a Aigües Manresa, de la qual n’és mitjà propi.

L’EDAR de Balsareny té la capacitat de depurar 1.500 m3 diaris d’aigües residuals. El procés actual de la planta consisteix en un pre-tractament amb reixes de separació de sòlids, un decantador primari i un reactor biològic amb filtre percolador. Aquest sistema, que busca imitar el procés natural que es produeix en un riu, consisteix en que l’aigua es ruixada sobre un llit on hi ha una colònia bacteriana (biofilm). Quan l’aigua hi entra en contacte, els bacteris inicien la degradació de la contaminació. El procés finalitza en un decantador secundari.

Amb aquesta incorporació ja són 13 les estacions de depuració d’aigües residuals que gestionem a través de la MMBS. També en gestionem 3 més a través dels Ajuntaments de Manresa i Súria.

Imatge: Ajuntament de Balsareny

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies