La instal·lació d’un motor de cogeneració permet convertir el gas que genera el procés de la planta, en energia per a l’autoconsum

Aquest mes d’octubre s’ha posat en marxa un nou motor de biogàs a l’EDAR de Sant Fruitós – Navarcles – Santpedor. La nova instal·lació representarà un estalvi de 89 t CO2/any de carboni a l’atmosfera, al traslladar-se un biogàs que estava cremant-se en torxa sense aprofitament energètic, a un biogàs que també es cremarà, però en aquest cas a un motor generador per a la producció d’electricitat per autoconsum.

La cogeneració produeix, per un costat, escalfor, i per l’altre, energia elèctrica. La calor de la cogeneració s’aprofitarà per l’escalfament dels digestors, on es produeix el biogàs que s’utilitza com a combustible, i l’energia elèctrica es consumirà a la pròpia EDAR.

La instal·lació, ha tingut un cost de 455.856,60 € (IVA inclòs) i produirà uns 374.720 kWh l’any, que equival a l’energia consumida per 93’6 llars a l’any. L’obra, ha estat finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua, i emmarcada en el conveni que té amb la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament que fixa les dotacions pressupostàries per a garantir l’adequat sanejament de les aigües residuals per als pròxims 4 anys (2022-2025) en un total de 12 sistemes de sanejament de les comarques del Bages i el Moianès.

Es complementarà amb una planta fotovoltaica

Actualment s’està portant a terme la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’EDAR. Un cop en marxa, el conjunt suposarà un estalvi del 60% de l’energia elèctrica i 199,70 t CO2 estalviades, que equival al consum de 174 llars/any.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies