El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, i volem aprofitar per posar en valor la tasca de les treballadores d’Aigües de Manresa. 

A la nostra empresa actualment treballen 90 dones, un 35% del total de la plantilla. Si bé és cert que a les Piscines Municipals el percentatge de dones treballadores és del 51%, a l’àrea del cicle de l’aigua només és del 30%. 

On més destaca la presència femenina és en les seccions d’Atenció al públic (7), Qualitat i Control Sanitari (11), Depuració (6), Projectes (6) i Econòmic Financer (5). En departaments com Manteniment (2), Obres (2) i Distribució (1) el nombre de dones és molt baix. 

Pel que fa a les Piscines Municipals, la gran majoria són treballadores de Natació i Socorrisme (12) i Neteja (8). 

D’aquestes dades, podem extreure que molts llocs de treball encara mantenen estereotips de gènere, i que hi ha menys dones en tasques manuals i mecàniques. 

Com a empresa que vol impulsar la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones, i que busca la representació i distribució equitativa en els diferents nivells laborals, ens agradaria tenir més presència femenina en els departaments tradicionalment masculins.  

Arran del Pla Estratègic Horitzó 2025, comptem amb una Comissió d’Igualtat que l’any 2021 va redactar el Pla d’Igualtat que recull diferents mesures per tal d’impulsar la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones, i eliminar qualsevol classe de discriminació a la nostra empresa. El podeu consultar a l’enllaç https://www.aiguesmanresa.cat/wp-content/uploads/2021/11/2021_Pla-Igualtat-Aigues-de-Manresa.pdf 

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies