Aquesta nova plataforma digital ha permès també millorar el control dels nivells de nitrogen de sortida de les aigües residuals cap al medi

El 2020 es va dur a terme una actuació a l’EDAR de Sant Fruitós – Santpedor – Navarcles on es va incorporar una plataforma de control digital, ideada per l’empresa Createch, amb seu a Vic. Aquesta solució ha permès millorar la capacitat de tractament i optimitzar l’eficiència energètica de la planta.

El nou sistema està situat al reactor biològic de l’EDAR, on colònies de microorganismes eliminen la matèria orgànica i el nitrogen presents a les aigües residuals. L’actuació d’aquests microorganismes es veu potenciada mitjançant la incorporació d’oxigen.

El nou mètode permet un control instantani, dinàmic i precís de les necessitats d’oxigen que tenen els microorganismes. D’aquesta manera també es milloren l’estabilitat del procés i els resultats obtinguts.

El sistema de sanejament d’aquesta estació recull i depura les aigües residuals de Sant Fruitós de Bages – Santpedor-Navarcles, abans d’abocar-les al riu d’Or. L’EDAR està en funcionament des del 1996 i és explotada per Aigües de Manresa a partir d’un encàrrec de gestió de la Mancomunitat de Municipis del Bages pel Sanejament, que n’és l’administració actuant.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies