S’han instal·lat un total de 160 plaques en tres punts del municipi: les potabilitzadores de Sant Fruitós de Bages i Pineda de Bages, i els dipòsits del Serafí.

Aquest mes de gener han finalitzat els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a tres instal·lacions d’aigua potable del municipi. Aquesta actuació permetrà reduir la despesa elèctrica d’aquests equipaments en un 40%. 

S’han instal·lat 64 plaques fotovoltaiques a la planta potabilitzadora de Sant Fruitós de Bages, 48 plaques fotovoltaiques a la potabilitzadora de Pineda i 48 plaques sobre el dipòsit del Serafí, també a Sant Fruitós de Bages.

La posada en funcionament d’aquestes instal·lacions suposarà un estalvi en el subministrament energètic de 85.286 kWh a l’any, que equival al consum corresponent a de 21 llars a l’any, i un estalvi econòmic de 13.200 €. També s’estalviaran l’emissió de 28,22 tones de CO2 a l’ambient.

Aquests treballs, que s’han executat per un import de 263.000 €, han rebut el finançament de 205.000 € per part de la Diputació de Barcelona en el Marc del Programa Renovables 2023, i els 58.000 € restants s’han finançat a través dels Plans de Reposicions i Millores en instal·lacions d’abastament d’aigua potable (PRM), diners provinents del rebut que paguen els ciutadans.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies