La major part de les actuacions es troben incloses en el nou Pla Director de les instal·lacions d’abastament d’aigua potable i clavegueram

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages destina 360.141 € per aquest 2022 per tal de realitzar millores en la xarxa d’abastament i clavegueram del municipi.

Les actuacions que es duran a terme, de les quals algunes d’elles ja s’han fet o estan en fase d’execució, venen determinades pel Pla Director, el qual efectua una diagnosi i planificació de les inversions futures pels propers 15 anys que han de permetre posar al dia aquestes instal·lacions, per tal que els serveis funcionin de forma òptima.

Concretament, es destina una partida de 96.518 € per a millores en el clavegueram. Les principals actuacions que s’executaran són la renovació del clavegueram a la carreta de Berga i al carrer Verge del Pilar per un import de 86.500 euros. També es realitzaran altres actuacions com la millora del drenatge del carrer Poal a Pineda de Bages, els estudis geotècnics del carrer Galileu a La Rosaleda i del carrer Bontemps a les Brucardes, així com l’execució de diversos pous en la xarxa de clavegueram del municipi.

Pel que fa a millores en la xarxa d’abastament s’hi destina un import de 263.623 €. Principalment, les actuacions consistiran en renovacions de canonades i vàlvules que es troben en mal estat, tant a les urbanitzacions com al nucli urbà, així com la reposició i millora de diversos elements de les estacions de potabilització d’aigua potable i dels dipòsits de regulació i reserva. Entre aquestes actuacions cal destacar la renovació ja executada de la xarxa d’aigua potable a Pineda de Bages (carrer Berga amb carrer Trabucaires), la reparació dels dipòsits est de la mateixa urbanització, la renovació de la xarxa d’aigua potable dels carrers Puig, Riu d’Or i Burjons de Les Brucardes, dels carrers Pic Negre amb Pica d’Estats al polígon Sant Isidre i del carrer Montpeità i plaça Pintor Casas al nucli. Cal destacar també com a actuacions importants la renovació dels hidrants d’incendis de la urbanització de Les Brucardes i les millores en la senyalització dels mateixos a Les Brucardes, Pineda de Bages, La Rosaleda, els diferents polígons industrials i al nucli del municipi.

El passat mes de març, l’Ajuntament va aprovar l’establiment dels serveis d’abastament d’aigua potable i de sanejament en baixa, mitjançant la seva gestió directa com a mitjà propi a través d’Aigües de Manresa, qui en realitza l’explotació i el manteniment. Aquesta aprovació es va realitzar amb el suport de tots els grups municipals.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies