El projecte ha estat desenvolupat per Aigües de Manresa i Eurecat emmarcat en el programa de Cupons a la competitivitat empresarial 2020, que promou ACCIÓ

El projecte sota el títol “Plataforma IoT per a la homogeneïtzació i estandardització de l’operació de serveis intel·ligents” té com a objectiu principal el disseny i desenvolupament d’un programari per a la generació d’alertes dels diferents sistemes en les infraestructures de tractament i distribució de l’aigua.

El sistema captura dades de múltiples sensors (nivells de clor, pressió, cabals, consums, vibracions, etcètera) des de la plataforma de programari lliure Sentilo, i els consolida en una base de dades orientada al tractament massiu, Timescale. La plataforma calcula els valors dels sensors virtuals que s’han definit, podent relacionar informació multidimensional i generant alarmes quan estan fora dels rangs admissibles.

Els valors dels sensors virtuals i de les alertes es representen a través d’una interfície basada en el programari lliure Grafana, a disposició dels operadors del centre de control, que poden fer el seguiment i veure l’evolució dels processos de tractament i distribució de l’aigua.

Amb independència de les altres eines de suport a la gestió que ja tenim, el nou sistema permet relacionar informació de múltiples àmbits i efectuar càlculs complexos amb volums de dades significatius.

El sistema s’ha dissenyat per poder anar incorporant nous sensors virtuals d’acord amb les necessitats de control de noves instal·lacions o d’ampliació de les existents.

El projecte s’emmarca en el Programa de Cupons a la competitivitat empresarial 2020, que promou l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya, i que tenen com a objectiu principal la contractació de serveis d’innovació i la implementació de tecnologies de la indústria 4.0 per millorar els productes, els serveis o els processos de l’empresa.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies