Dissabte passat, 22 de març, vam obrir les portes de la seva planta potabilitzadora el passat dissabte amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, una iniciativa que va reunir una trentena de persones interessades a conèixer d’on ve l’aigua de l’aixeta i quin procés segueix abans d’arribar a les nostres llars.
L’activitat va comptar amb la participació d’en Valentí Espejo, coordinador dels operaris de tractament, i l’Eva Corbella, cap de tractament d’Aigües de Manresa, qui van guiar els assistents en un recorregut per la planta. Durant les visites, els participants van poder observar de primera mà com l’aigua va canviant a mesura que avança en el procés de potabilització, des de la seva captació fins que està llesta per al consum.
Un dels moments més destacats de la jornada va ser el tast d’aigües, dirigit per l’Elna Selga, educadora del Parc de la Séquia. Mitjançant una prova de quatre aigües de l’aixeta diferents, es va posar a prova el paladar dels assistents i es va desmuntar el mite que l’aigua de l’aixeta no té gust. Aquesta activitat va servir per destacar la qualitat de l’aigua que es distribueix a la ciutat i per conscienciar sobre la importància de valorar aquest bé comú.
Des d’Aigües de Manresa, es vol agrair als participants la seva assistència i, sobretot, el seu interès en conèixer com es fabrica l’aigua. “Creiem en la importància de conèixer d’on ve l’aigua de l’aixeta i quin procés passa abans d’arribar a casa, perquè la informació i el coneixement ens permetran aprendre a cuidar i estimar aquest recurs essencial”, van destacar els organitzadors.
Aquesta iniciativa s’emmarca en l’esforç de Aigües de Manresa per fomentar la transparència i la conscienciació ciutadana sobre el cicle integral de l’aigua, un element clau per a la sostenibilitat i el benestar de la societat.