S’obre al públic el renovat accés principal al Parc de l’Agulla, que amplia i prioritza l’espai per a vianants

Aquest migdia s’ha obert al públic el renovat accés principal al Parc de l’Agulla, que amplia i prioritza l’espai per a vianants. Les obres, que es van adjudicar per un import de 370.744 euros (IVA inclòs), van arrencar el passat mes de març i han permès dotar el parc d’una nova façana al cantó de la carretera de Santpedor. Es tracta d’una actuació conjunta entre el Consorci de l’Agulla —format pels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages—, Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia, que han sumat esforços amb l’objectiu de dotar el parc d’una nova imatge més endreçada, més verda i més sostenible. L’obertura de l’accés a la ciutadania ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; de l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán Claret; del gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura Ribal; de la subdirectora tècnica d’Aigües de Manresa, Mireia Félix Castellanos, i del secretari de la Junta de la Séquia, Josep Alabern Valentí.

Les obres han afectat una superfície de 5.724 metres quadrats. Han consistit en la urbanització de la zona d’accés al parc des de la carretera de Santpedor, amb la generació d’un nou espai de vianants tot al llarg del front del parc. L’estacionament de vehicles, que fins ara ocupava tot l’espai disponible, s’ha reorganitzat amb el marcatge de 51 places en bateria, de dues places per a persones amb mobilitat reduïda i d’una zona per aparcar motos i bicicletes. També s’ha instal·lat mobiliari, com aparcaments de bicicleta o espais per seure, i s’han plantat 29 arbres.

Amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat de les persones usuàries, s’ha definit un espai específic per a la parada dels autobusos regulars, tant en sentit Manresa com en sentit Santpedor, amb la seva corresponent marquesina i senyalització (les marquesines s’instal·laran en els propers dies). El projecte també ha inclòs l’habilitació d’un nou pas de vianants a tocar de la rotonda del Club de Tenis, que permetrà tenir un pas segur per travessar la carretera de Santpedor, millorant la connectivitat entre l’àmbit de l’Agulla i les hortes del Poal, recorregut molt freqüentat pels passejants pels seus alts valors paisatgístics i de lleure.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACCEPTAR

Aviso de cookies