Ahir dia 2 de desembre, el vicepresident de la fundació, Antoni Ventura i Ribal, va recollir el guardó, que reconeix el vincle de l’entitat amb l’associació en la defensa i divulgació del patrimoni científic i tècnic de Catalunya

Durant la celebració de la 32ª edició dels premis Bonaplata i Bonaplata joves a l’auditori del col·legi d’enginyers de Barcelona, es va reconèixer el Parc de la Séquia (Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia) amb el premi “Josep Alabern i Valentí de col·laboració amb l’AMCTAIC”, un guardó que porta el nom de qui fou el president de l’entitat durant els darrers anys i que a la vegada també va ser promotor de diverses iniciatives en favor del coneixement i conservació del patrimoni industrial del país, especialment a la Catalunya Central.

Alabern va ser l’ideòleg del Parc de la Séquia, el nom comercial de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia, que es va fundar l’any 2011, hereva de la fundació per a la Promoció del Museu de la Tècnica de Manresa. Aquesta entitat integra diversos espais i equipaments que divulguen sobre la importància de l’aigua per al desenvolupament humà, especialment a la ciutat de Manresa i al Pla de Bages. Es tracta d’una fundació participada per l’empresa plurimunicipal d’Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia, la comunitat de regants que s’encarrega del manteniment del canal medieval de la Séquia. Des de la fundació s’organitzen tot tipus d’activitats divulgatives, així com visites, tallers o conferències al Museu de l’Aigua i el Tèxtil, al Centre de l’Aigua de Can Font, a la Casa de la Culla i al Parc de l’Agulla i el Canal de la Séquia des del punt d’informació i d’acollida de visitants de l’Infoséquia.

Alabern, qui també fou director-gerent d’Aigües de Manresa i secretari de la Junta de la Séquia, des dels inicis va tenir molt present l’AMCTAIC per ser un motor de difusió de les activitats de la fundació i en va fer partícip el seu personal.

L’actual vicepresident de la fundació i també gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura i Ribal, va recollir el premi en reconeixement a aquest llegat.

Els Premis Bonaplata de l’AMCTAIC tenen com a objectiu reconèixer la tasca dels professionals, entitats i institucions que treballen per la preservació, restauració i difusió del patrimoni industrial català, i alhora destacar la importància d’aquesta part del patrimoni en el conjunt de la cultura catalana.

Els guardons es distribueixen en diverses categories:

1. Restauració de patrimoni industrial: premi a la conservació i restauració d’edificis, instal·lacions o maquinària industrial.

2. Projectes de difusió i educació: premi a les iniciatives que fomentin el coneixement i la divulgació del patrimoni industrial, com exposicions, programes educatius o publicacions.

3. Investigació i documentació: premi a treballs de recerca, estudis o publicacions sobre el patrimoni industrial.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies