El premi és pel treball conjunt portat a terme entre el comitè de Seguretat i Salut i l’empresa per al canvi de vestuari laboral d’alta visibilitat

Avui s’ha portat a terme la Xa edició dels Premis Asepeyo Antoni Serra Santamans a les millors pràctiques preventives, en un acte al Museu Marítim de Barcelona, on hi ha assistit la directora d’organització, Esther Costa, la tècnica de Seguretat i Salut de l’empresa, Marta Sabater i el representant dels treballadors al Comitè de Seguretat i Salut, Jordi Téllez. L’acte ha reunit als 15 finalistes i als 15 guardonats d’entre 103 propostes que es van presentar.

Premi a la millor contribució preventiva de la representació institucional de treballadors i empresaris

El reconeixement premia la iniciativa de l’empresa i el comitè de seguretat i salut de buscar una solució a través del vestuari, per reduir el nombre d’accidents laborals i baixes provocades per les picades de vespa. Es va portar a terme un estudi amb el qual es va veure que la part groga de l’uniforme atreia a un gran nombre d’insectes, sobretot en la part del coll i la cara, i es van començar a buscar alternatives per canviar-la, mantenint en tot moment la seva funció de seguretat. Mitjançant diverses proves de funcionament que complissin els requisits de seguretat i a la vegada l’objectiu que es perseguia, es va arribar a un model consensuat del qual es va haver de fer l ‘homologació. El model de vestuari és el que lluïm actualment, amb la part superior de color blau i la franja groga a la part inferior. Aquest nou model ha permès reduir considerablement el nombre d’accidents laborals per picades.

Premis Asepeyo Antoni Serra Santamans

Han presidit l’acte Meritxell Masó, secretària general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i José María Juncadella Salisachs, president de la Mútua, que ha  destacat la dificultat aquest any de designar als guanyadors, degut a la gran qualitat dels treballs presentats. L’esdeveniment ha comptat també, amb la presència d’altres representants de l’administració autonòmica i empresarial.

Amb la finalitat de difondre els projectes guanyadors i finalistes d’aquests Premis, i de donar a conèixer aquestes pràctiques eficaces de gestió i control del risc en l’àmbit laboral, Asepeyo ha publicat una monografia que recull un resum de tots els treballs distingits i que es pot consultar a www.asepeyo.es.  També es poden visualitzar aquí els vídeos de les empreses premiades explicant les seves pràctiques.

L’activitat preventiva és l’objectiu que Asepeyo assumeix des del mateix moment en que s’implanta la Llei General de la Seguretat Social, entenent que la millor manera d’actuar en els accidents de treball i les malalties professionals és la prevenció.

Els premis tenen com a objectiu reconèixer i premiar a aquelles empreses associades a Asepeyo que hagin destacat per les seves accions en matèria de prevenció de riscos laborals.

Uniforme anterior

Uniforme actual

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies