Avui és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Aquest dia va ser decidit per les Nacions Unides l’any 2015 amb l’objectiu de promoure la participació plena i en igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos de presa de decisions en la ciència.

La celebració d’aquesta diada està emmarcada en l’ODS 5 per aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nenes. L’organització de les Nacions Unides ha dit:

La ciència i la igualtat de gènere són vitals per realitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, inclosos en l’Agenda 2030. En els últims 15 anys, la comunitat internacional ha fet un gran esforç inspirant i promovent la participació de les dones i les nenes a la ciència. Desafortunadament, elles segueixen enfrontant-se a barreres que els impedeixen participar plenament en aquesta disciplina. D’acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants acabin una llicenciatura, un mestratge i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants masculins és del 37%, 18% i 6%.

Aigües Manresa està compromesa amb el talent femení, i treballem per potenciar-lo i posar-lo en valor.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies