Avui hem assistit al 1r Congrés d’Ecociutat. Joves per a la sostenibilitat. En aquest congrés, tres-cents alumnes d’ESO de quatre centres de secundària del Bages han presentat les seves propostes per fer més sostenible la seva ciutat o poble.

És el primer curs escolar que alumnat d’aquests quatre centres educatius de la comarca ha coincidit en la realització del Projecte Compartit d’Ecociutat, a través del qual els alumnes analitzen amb ulls crítics el seu entorn i busquen solucions contemplant l’entramat urbà com a ecosistema. Els centres participants són l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, l’escola FEDAC-Manresa, l’Institut Pompeu Fabra d’El Pont de Vilomara i Rocafort i el SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada. 

La jornada s’ha iniciat amb els parlaments del regidor de ciutat verda de Manresa, Pol Huguet, la regidora d’ensenyament del Pont de Vilomara i Rocafort, Bea Moreno i Gemma Boix, directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central. També han parlat un representant de cada un dels instituts participants.

Tot seguit, les propostes s’han presentat a través de posters que ells mateixos han presentat i defensat davant dels seus companys. 

La cloenda ha anat a càrrec de Pep Parés, el mític Capità Enciam.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies