Es condicionarà l’accés principal al parc, amb una reorganització de l’estacionament i la millora de l’accessibilitat en transport públic. Es tracta d’una actuació conjunta entre el Consorci de l’Agulla —format pels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages—, Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia, que han sumat esforços amb l’objectiu de dotar el parc d’una nova imatge més endreçada, més verda i més sostenible. Les obres s’han adjudicat per un import de 370.744 euros (IVA inclòs).

Aquesta setmana han arrencat les obres que permetran dotar el Parc de l’Agulla d’una nova façana al cantó de la carretera de Santpedor, amb el condicionament de tot l’accés principal, l’ampliació dels espais de vianants, la reorganització de l’aparcament i la millora de l’accessibilitat en transport públic. Es tracta d’una actuació conjunta entre el Consorci de l’Agulla —format pels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages—, Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia, que han sumat esforços amb l’objectiu de dotar el parc d’una nova imatge més endreçada, més verda i més sostenible. Els treballs s’han presentat aquest matí, amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; de l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán Claret; del gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura Ribal; i del secretari de la Junta de la Séquia, Josep Alabern Valentí.

Les obres s’han adjudicat per un import de 370.744 euros (IVA inclòs), tenen una durada prevista de tres mesos i afectaran una superfície de 5.724 metres quadrats. Consistiran en la urbanització de la zona d’accés al parc des de la carretera de Santpedor, amb la generació d’un nou espai de vianants tot al llarg del front del parc. L’estacionament de vehicles, que actualment ocupa tot l’espai disponible, es reorganitzarà i passarà a fer-se en bateria, de manera més integrada amb l’entorn. La col·locació de diferents elements de mobiliari, com aparcaments de bicicleta o espais per seure, i la plantació de 29 arbres contribuiran a generar un espai que es vol interpretar com la prolongació natural del Parc de l’Agulla.

Amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat de les persones usuàries, es definirà un espai específic per a la parada dels autobusos, tant en sentit Manresa com en sentit Santpedor, amb la seva corresponent marquesina i senyalització. Aquesta actuació també suposarà una millora per a les nombroses excursions, especialment escolars, que venen al parc en autocar.

El projecte també inclou l’habilitació d’un nou pas de vianants a tocar de la rotonda del Club de Tennis, que permetrà tenir un pas segur per travessar la carretera de Santpedor, millorant la connectivitat entre l’àmbit de l’Agulla i les hortes del Poal, recorregut molt freqüentat pels passejants pels seus alts valors paisatgístics i de lleure.

L’actuació es posa en marxa en un moment en què s’està treballant la redacció del Pla Director Urbanístic de l’Agulla, un document que té per objectiu proposar una ordenació integral de l’àmbit que permeti l’ampliació del parc actual, ubicant-hi nous equipaments i usos col·lectius de manera compatible amb el foment de l’activitat agrícola i ramadera, i posant en valor l’alt valor paisatgístic, patrimonial  i ambiental de l’entorn.

En la presentació d’aquest matí, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha manifestat que l’objectiu de l’actuació és “dignificar i endreçar” aquesta façana de l’Agulla, “un gran pulmó verd de Manresa i el conjunt de la comarca”. L’alcalde ha posat de relleu la importància d’un projecte que millorarà l’accessibilitat al parc amb transport públic i generarà un espai de qualitat per als vianants, en un entorn fins ara desendreçat, i a través d’una actuació que es du a terme “sumant esforços entre Aigües de Manresa i Junta de la Séquia, propietaris del parc, i el Consorci de l’Agulla, format pels ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós”.

L’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán Claret, ha recordat que l’actuació arriba poc després de l’aprovació del Pla Director de l’Agulla, una iniciativa que demostra que “apostem i donem el valor que li pertoca al parc per a Manresa, Sant Fruitós i tota la comarca“, i hi ha afegit que “avui presentem aquestes obres, que són una altra mostra d’aquesta aposta”. L’alcaldessa ha afirmat que el projecte “permetrà accedir al parc en millors condicions i que aquest espai sigui cada vegada més amable”.

Josep Alabern Valentí, secretari de la Junta de la Séquia, ha recordat que l’origen del llac de  l’Agulla prové de la gran nevada del dia de Nadal de 1962, que va provocar la congelació de la Sèquia i fer sorgir la idea de construir una gran reserva d’aigua, que es va construir els anys següents. Posteriorment es va adequar el parc de l’entorn,  “que ha tingut un gran èxit al llarg dels anys, però fins ara tenia una façana deficient, que ara millorem. Feia anys que esperàvem poder fer aquestes obres, finalment ha arribat el dia i estem molt satisfets”.

Al seu torn, el gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura Ribal, ha explicat els detalls del projecte, i ha concretat que es farà un arranjament de tots els elements de la façana, amb l’ordenació de l’espai per a vehicles i vianants, aparcaments per a bicicletes, llocs per seure i plantació d’arbres, tot plegat per dignificar aquesta façana.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACCEPTAR

Aviso de cookies