Fins ara n’ostentava el càrrec Josep Alabern, però el seu traspàs el passat 4 de gener ha obligat a celebrar un patronat extraordinari per escollir el nou vicepresident

Ahir dia 15 de gener es va celebrar un patronat extraordinari de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia, per tal d’escollir un nou vicepresident.  El patronat va valorar l’elecció d’Antoni Ventura i Ribal, gerent d’Aigües de Manresa, com el més adient, gràcies a la seva formació i coneixements de la fundació.

Antoni Ventura i Ribal (Barcelona, 1961) és Llicenciat en Ciències Econòmiques, en Dret i en Història Contemporània. Ha fet cursos de postgrau en Prospectiva i Estratègia Industrial, en Desenvolupament Local i Regional, i en Gestió Privada d’Infraestructures. Compta amb una dilatada experiència en el sector de l’aigua i durant els darrers ha estat treballant per modernitzar i digitalitzar l’empresa Aigües de Manresa, d’on és gerent des del juliol del 2018.

El patronat de la fundació està format per 24 membres i l’alcalde de Manresa n’exerceix la presidència. Dels representants 4 son designats per l’Ajuntament de Manresa, 5 per Aigües de Manresa, 5 per la Junta de la Séquia, 1 representant per cadascun dels ajuntaments per on transcorre la Séquia (Balsareny, Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages), 3 membres designats pel gremi de cintaires, 1 membre de la cambra de comerç, 1 membre del col·legi d’enginyers industrials i 1 membre designat pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

La fundació gestiona diversos espais i equipaments vinculats a l’aigua i la Séquia com son el Museu de l’Aigua i el Tèxtil, el Centre de l’Aigua de Can Font, l’Infoséquia i la Casa de la Culla. També s’encarrega de dinamitzar cultural i turísticament el canal medieval, de fer visites educatives a escoles i instituts sobre el cicle de l’aigua en espais gestionats per Aigües de Manresa com la potabilitzadora i la depuradora, i els darrers anys des del 2014 s’ha encarregat d’organitzar la Transéquia.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies