L’entrega de premis que va tenir lloc ahir durant el  V Congrés de l’Aigua a Catalunya

L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua va entregar els Premis de l’Aigua 2023 en el marc del V Congrés de l’Aigua a Catalunya. Un dels guardons ha estat per Aigües de Manresa, en commemoració del 40è aniversari, i ha estat recollit per l’Antoni Ventura i Ribal, gerent de l’empresa.

A cavall del 2021 i el 2022 Aigües Manresa va celebrar el 40è aniversari de la seva fundació. L’1 de gener del 1982 es posava a treballar en unes dependències a la plaça del Pedregar de Manresa. En aquelles petites oficines, s’atenia als abonats, s’elaboraven les factures, es comptabilitzaven les despeses i era d’on sortien els operaris, a peu, arrossegant un carretó amb un tros de canonada, eines i morter, disposats a caminar dos o tres quilòmetres per atendre les reparacions de la xarxa. Avui, Aigües de Manresa és l’empresa 100% pública que gestiona el servei d’aigua en 17 municipis i 1 EMD del Bages i el Moianès.

És una empresa que vol fer una gestió sostenible dels recursos, que està compromesa amb l’eficiència energètica i la circularitat i que està emprenent el camí cap a la transformació digital. I ho fa seguint els valors de compromís envers el territori i la gent, la sostenibilitat, amb confiança, transparència i eficiència.

Els Premis de l’Aigua pretenen estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin quelcom a veure amb la millora la relació de la població amb l’aigua i el seu entorn natural. S’atorguen des de l’any 2000 i serveixen per destacar nombrosos projectes i empreses relacionats amb el món hidràulic.

Els altres premiats en aquesta edició han estat en Lorenzo Correa, per la seva trajectòria professional i bibliogràfica, la dra. Montserrat Alsina, pel projecte “Temps de …”, Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat pel projecte pilot d’innovació Regreen, l’ICRA, per la posada en marxa de la sala de rius experimentals, i el dr. Martí Boada, per la seva trajectòria professional.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies