La prolongació de l’avinguda dels Països Catalans afavoreix la mobilitat interna de Manresa i la connexió amb la C-55 i la C-16

Els treballs també han comportat la renovació de l’artèria DN 500 d’aigua potable des de la plaça Prat de la Riba a al carretera Viladordis, així com la construcció d’un nou col·lector que ha solucionar els problemes d’inundacions que hi havia a la zona

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, van inaugurar el perllongament de l’avinguda dels Països Catalans, que va entrar ahir en servei. Aquesta actuació, amb una inversió de prop de 6,3 MEUR, afavorirà la mobilitat interna de Manresa i la connexió de la ciutat amb la ronda de Manresa de la C-55 i l’autopista C-16.

Les obres també comporten una millora en la recollida d’aigües pluvials. La construcció del col·lector permet absorbir totes les aigües d’escorrentia del sector dels Trullols i de la pròpia avinguda i és clau per resoldre els problemes d’inundabilitat que pateix el carrer Font dels Capellans i Concepció Piniella els dies que hi ha fortes pluges. Aquesta obra té un cost previst de 832.758€.

També s’ha portat a terme la renovació de l’artèria DN 500 des de la plaça Prat de la Riba a la carretera Viladordis, amb un cost previst de 345.478€

El nou vial consta d’una vorera arbrada, d’ una zona d’aparcament i una calçada amb dos carrils. Per la banda nord, compta amb una franja arbrada corresponent a la futura mitjana de l’avinguda.

Per a facilitar les connexions, s’ha construït una rotonda a la cruïlla amb la carretera de Viladordis, i una altra al carrer Fra Jacint Coma i Galí. El traçat finalitza a la plaça Prat de la Riba, que s’ha adequat, per enllaçar amb la vialitat existent.

L’obra també ha inclòs la connexió de la nova avinguda amb el sistema viari existent. D’aquesta manera, s’ha perllongat el carrer Granollers, una de les espines dorsals del barri de la Font dels Capellans, i el carrer Concepció Piniella, per tal que tots dos vials quedin connectats a la nova avinguda. També s’ha completat el tram de vorera del carrer Viladordis entre el carrer Montcau i la nova avinguda per facilitar la mobilitat dels vianants.

La nova urbanització s’ha construït amb els paràmetres ja utilitzats recentment a la Via Sant Ignasi de Manresa, amb voreres àmplies i arbrades per facilitar el passeig i ajudar a enverdir la ciutat, amb l’objectiu de fer-la més agradable. En aquest sentit, s’han plantat més de 300 arbres i unes 2.500 plantes arbustives. Pel que fa a l’enllumenat públic, també és del tipus LED, amb una gran qualitat lumínica, i eficient energèticament.

D’altra banda, durant les obres s’han incorporat modificacions a petició tant del barri com de la residència de la Font dels Capellans. D’aquesta manera, s’ha ampliat i millorat el jardí de la residència i el seu tancament amb muret perimetral.

També s’han incorporat actuacions per a millorar de les zones verdes properes al carrer Concepció Piniella i la gran esplanada entre els carrers Granollers i Fra Jacint Coma i Galí. Finalment, s’ha habilitat un solar al carrer Rosa Sensat com a aparcament per a 40 places.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies