Idiomes
Català || Español ||
Inici / Qui som? / Història
Història

Després de 125 anys de portar el subministrament d’aigua potable a la ciutat, el dia 1 de gener de l’any 1982 la Junta d’Aigües Potables de Manresa va deixar pas a l’empresa Aigües de Manresa, S. A. En els seus inicis, pràcticament l’única dedicació de l’empresa era el subministrament d’aigua a la ciutat de Manresa però, el mateix any de la seva constitució, es va començar la gestió a d'altres municipis com St. Joan de Vilatorrada, St. Fruitós de Bages i Santpedor.

Els anys posteriors, es fa el projecte de la depuradora de Manresa i St. Joan de Vilatorrada, que serà construïda per la Junta d’Aigües de Catalunya.

L’any 1988, l’empresa deixa la seva seu social ubicada a l’edifici de la Cambra de Comerç i passa a la seva ubicació actual a la Plana de l’Om. A partir de 1988, l’empresa comença a prestar els seus serveis a diferents municipis de la rodalia: el 1989, a St. Salvador de Guardiola; el 1992, a El Pont de Vilomara i Rajadell; el 1993, a Navarcles i Calders.

És el 1994 quan s’inicia l’explotació de la Planta Transformadora de Fangs construïda per la Junta de Sanejament de Catalunya. A partir de 1995, es disposa de l’edifici de serveis amb el Laboratori, l’Oficina Tècnica i el Taller de Manteniment d’Equips. A partir d’aquí, seguint la seva vocació comarcal, s’inclouen nous municipis i es dóna a cadascun d’ells una gestió que s’adapta a cada necessitat. L’assoliment de la gestió del cicle integral de l’aigua es dóna l’any 2002, quan l’Ajuntament de  Manresa fa cessió a la seva empresa municipal de la gestió del clavegueram de la ciutat. Durant aquests anys, Aigües de Manresa, S. A. ha reinvertit una part dels seus beneficis en una actuació ciutadana que culmina amb la col·laboració amb el Parc de la Sèquia dotant el Parc de l’Agulla de diferents instal·lacions i aconseguint un equipament al servei dels escolars tant important com és el Centre de l’Aigua de Can Font.

A l'octubre del 2012, Aigües de Manresa, assumeix la gestió del Complex esportiu de les piscines municipals de Manresa.

 


Tel. 93 872 55 22
Plana de l'Om 6, 3r 3a. - 08241 Manresa - infoaiguesmanresa.cat
Fotografies de Marc Sixto, Joan A. Closes i Parc de la Sèquia - Disseny web i interactivitat: La Factoria
Web optimitzat per navegadors Firefox 20, Chrome 24 i Internet Explorer 9 o versions superiors| Avís Legal