Idiomes
Català || Español ||
Inici / Què fem? / Cogestió d’equipaments lúdics, culturals i educatius
Cogestió d'equipaments lúdics, culturals i educatius

Aigües de Manresa, a part de donar un servei de qualitat, pretén invertir en la millora del paisatge, el patrimoni i el lleure de Manresa i la seva àrea d’influència, així com promoure accions formatives i de conscienciació en relació amb el cicle integral de l’aigua.

Com a resultat d'aquesta voluntat, podem trobar vàries iniciatives impulsades per l'empresa al llarg dels anys que han acabat convergint en la creació de la FUNDACIÓ AIGÜES DE MANRESA - JUNTA DE LA SÈQUIA, que es dóna a conèixer amb el nom de Parc de la Sèquia www.parcdelasequia.com . El Parc inclou diferents espais i instal·lacions en la gestió dels quals participa Aigües de Manresa.


PARC DE L’AGULLA

El condicionament del Parc de l’Agulla com a espai de lleure, que es va portar a terme l’any 1987, el va convertir en el pulmó verd de Manresa i en una de les principals zones d’esbarjo de la comarca. A més, l’embassament serveix per a la regulació dels nivells de reserva d’aigua de la ciutat.

Descarrega el tríptic


CENTRE DE VISITANTS DEL PARC DE LA SÈQUIA

Està situat al Parc de l’Agulla de Manresa. És un espai d’interpretació que ha d’ajudar al visitant a entendre què és la Sèquia i convidar-lo a descobrir el Parc de la Sèquia i tots aquells recursos turístics i culturals que hi ha al seu entorn. La seva funció és comunicar tant els valors històrics i patrimonials de la Sèquia, com els valors mediambientals que presenta al llarg del seu recorregut.

Descarrega el tríptic


CENTRE DE L’AIGUA DE CAN FONT

Fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Manresa i Aigües de Manresa, el desembre de 2006 es va inaugurar el Centre de l’Aigua de Can Font. Està ubicat a la masia rehabilitada de Can Font de la Serra. És un centre dedicat a la formació i divulgació del cicle integral de l’aigua que acull dues exposicions permanents obertes al públic; una sobre l’ús racional de l’aigua i l’altra sobre l’aigua a la ciutat, un espai educatiu adreçat a la formació principalment de centres docents i un centre de documentació sobre l’aigua.

Descarrega el tríptic


MUSEU DE LA TÈCNICA DE MANRESA

L’edifici dels Dipòsits Vells va ser construït entre els anys 1861 i 1865 amb l’objectiu de dotar Manresa d’una reserva d’aigua que regulés el subministrament d’aigua corrent. Actualment, aquest edifici és la seu del Museu de la Tècnica de Manresa que acull dues exposicions permanents; una sobre la Sèquia de Manresa i la seva importància per a la ciutat i l’altra sobre el procés productiu i la història de la cinteria, a part de diverses activitats de les entitats i empreses de la comarca. La remodelació, fruit de l’acord entre Aigües de Manresa, Ajuntament de Manresa i Caixa Manresa, va ser inaugurada l’any 1991.Tel. 93 872 55 22
Plana de l'Om 6, 3r 3a. - 08241 Manresa - infoaiguesmanresa.cat
Fotografies de Marc Sixto, Joan A. Closes i Parc de la Sèquia - Disseny web i interactivitat: La Factoria
Web optimitzat per navegadors Firefox 20, Chrome 24 i Internet Explorer 9 o versions superiors| Avís Legal