Èxit d’assistència en la 3a Jornada Tècnica de l’Aigua

Les ponències van donar veu a operadors i gestors del cicle integral de l’aigua, centres d’investigació, ajuntaments i reguladors

La 3a Jornada Tècnica de l’Aigua, celebrada al palau firal de Manresa, ahir, 19 de novembre, va ser un èxit. Més de 120 persones es van reunir per sentir les propostes i contraposar els diferents punts de vista que feien agents del sector de l’aigua a l’entorn de la pregunta “Com podem millorar la disponibilitat de l’aigua a Catalunya?”. 

La jornada es va iniciar amb una taula rodona moderada per en Xavier Amores, director del Catalan Water Partnership. En aquest primer bloc es buscava mostrar i explorar des de diferents punts de vista amb en Xavier Martinez, director de la unitat d’aigua, aire i sòls d’EURECAT, Irene Corbella, cap del Servei de Salut Ambiental, Núria Saperas, cap del servei de transició ecològica de l’Ajuntament de Sabadell i en David Güell, director d’explotació d’Aigües Manresa, Com podem millorar la disponibilitat d’aigua a Catalunya. La trobada va aportar idees i reflexions molt interessants com la importància de preservar la qualitat de les masses d’aigua, i reduir-ne la contaminació des de l’origen, la reutilització com a clau per incrementar la disponibilitat, i el marge que té de creixement, sobretot en el sector industrial. També es va destacar que cal flexibilitzar la normativa i incidir en la reducció de fuites

Després d’una pausa, va seguir amb el segon bloc de projectes, les presentacions dels quals es poden trobar a la part inferior de la noticia. 

I al tercer i últim bloc el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, va presentar les Estratègies transversals per un cicle urbà de l’aigua eficient i resilient. Una xerrada on entrava en detall en descriure estratègies per a un cicle urbà de l’aigua eficient i resilient, i destacava les mesures que s’estan prenent seguint el pla d’emergència per sequera. Va explicar que és clau i imprescindible la implicació del món local en la gestió transversal del cicle integral de l’aigua. 

La delegada del govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol, i el gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura i Ribal, van posar el punt final a la Jornada. 

 

La jornada es va poder seguir en vídeo en directe, i es pot recuperar des del botó d’aquí a la dreta. 

Abocament zero i nous recursos d’abastament a la Costa Brava

A càrrec d’en Lluis Sala, cap del servei d’abastament i regeneració del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona

En Lluis Sala és llicenciat en biologia, i des del 1989 ha treballat en diversos projectes de regeneració d’aigua, i ha estat autor de diverses publicacions nacionals i internacionals sobre la regeneració de l’aigua i la sostenibilitat de la gestió dels recursos hídrics. Des de l’any 2019 és el cap de servei d’Abastament i Regeneració d’Aigua del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona.

Abocament zero i nous recursos d’abastament a la Costa Brava

Gestió sostenible de l’aigua a la indústria química de Tarragona

A càrrec de Daniel Montserrat director d’AITASA. Aigües Industrials de Tarragona.

En Daniel Montserrat és enginyer industrial i actualment el director d’AITASA, Aigües Industrials de Tarragona, empresa on treballa des del 2009. Actualment també es gerent de dixquímics, rack que connecta el polígon químic amb el port, coordinador de la comunitat de béns de racks de la zona sud, membre de la junta directiva del clúster CHEMMED, i professor del màster d’Eines per al Desenvolupament Professional a la Indústria.

Gestió sostenible de l’aigua a la indústria química de Tarragona

Tecnologies innovadores per la reutilització d’aigües grises

A càrrec de Gianluigi Buttiglieri, Investigador sènior de l’ICRA.

Gianluigi Buttiglieri és investigador a l’Àrea d’Avaluació i Tecnologies del Institut Català de Recerca de l’Aigua de Girona juntament amb en Joaquim Comas que també és catedràtic d’Enginyeria Química de la Universitat de Girona.

Actualment l’activitat investigadora del grup se centra en sistemes centralitzats i descentralitzats, incloses solucions basades en la natura i tecnologies de membrana, pel tractament i reutilització d’aigües residuals i grises i amb enfoc sobre el destí de microcontaminants orgànics, l’avaluació de risc per la salut humana així com sistemes d’ajudes a la decisió.

Tecnologies innovadores per la reutilització d’aigües grises

Aplicació de bessons digitals per la supervisió i control del reg.

A càrrec de Jaume Casadesús cap del Programa d’Ús Eficient de l’Aigua en l’agricultura. IRTA

Doctor en biologia, amb especialitat en fisiologia vegetal i enginyer informàtic, es dedica des del 1996 al desenvolupament i la validació de tecnologies digitals en les àrees agrícoles i ambientals. La línia actual d’investigació que segueix és la supervisió i control del reg suportats en bessons digitals.

Aplicació de bessons digitals per la supervisió i control del reg.

Estratègies transversals per un cicle urbà de l’aigua eficient i resilient

A càrrec de Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua. 

. Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona. Té més de 12 anys d’experiència en l’àmbit del medi ambient i els serveis públics, set dels quals ocupant càrrecs de responsabilitat.

Ha desenvolupat la seva tasca en institucions del sector públic i en diverses consultories independents de l’àmbit privat. Té una àmplia experiència en el camp de la gestió de l’aigua, adquirida mitjançant el seu pas per l’ACA entre 2014 i 2019, ocupant el càrrec d’adjunt al director.

Estratègies transversals per un cicle urbà de l’aigua eficient i resilient

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies