El dimecres 6 d’octubre es va portar a terme la 1a Jornada Tècnica de l’Aigua en format híbrid, presencial i online. En format presencial va ser un èxit, omplint les 60 places disponibles, i online, arribant a les 58 visualitzacions.

En el primer bloc vam comptar amb tres experts en el sector de l’aigua que amb les seves conferències van emmarcar i guiar la jornada. El dr. Xavier Martinez Lladó, cap de la unitat tecnològica d’aigua, aire i sòls d’Eurecat, parlant sobre Circularitat. La sra. Marta Oliveras Vila, tècnica superior de Salut Pública de Catalunya  que ens va parlar sobre la Qualitat de l’aigua de xarxa i la nova directiva Europea, i finalment el dr. Xavier Amores Bravo, director del Catalan Water Partnership, que va introduir el concepte de Digitalització en el sector.

En el segon bloc, sis empreses de Catalunya i del sector de l’aigua, ens van presentar solucions i propostes innovadores i emmarcades en els tres conceptes centrals. Les empreses participants van ser Aeris, BGEO, Bluephage, Createch 360º, E-Watts i We&B.

Aquestes sis empreses van poder aprofundir en la seva feina en les reunions de networking posteriors on els assistents a la Jornada interessats van poder trobar-s’hi. Es van portar a terme 16 reunions en paral·lel.

I finalment la jornada la va cloure una taula rodona sobre el llibre Aigua 3.0 a Catalunya, on hi van participar en Ricard Tomàs, ex director adjunt a gerència d’Aigües de Manresa, el dr. Manel Poch, director de LEQUIA, en Manel Isard, responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera i en Marc Moliner, cap de departament d’Estratègia i Regulació de l’ACA. Tots ells professionals del món de l’aigua amb molts anys d’experiència i amb una visió útil en la transició cap a nous paradigmes.

La valoració tant des de l’organització com del públic assistent va ser molt positiva, i esperem poder repetir l’experiència l’any següent.

En aquest desplegable podreu veure les presentacions que es van portar a terme. El contingut ha estat creat específicament per aquesta jornada i no es pot utilitzar sense el consentiment dels seus autors i autores.

PRIMERA PART

CIRCULARITAT

Xavier Martinez Lladó

Enginyer Químic per la Universitat Politècnica de Catalunya (2003) i Postgrau en Sistemes de Gestió Ambiental per la mateixa universitat (2003). Va realitzar la tesi doctoral a la UPC (2003-2008) en la distribució i mobilitat d’elements traça en sòls i establint els valors de fons d’aquests elements en sòls de Catalunya. Des del 2008 treballa a Eurecat primer com a investigador i actualment al capdavant de la unitat tecnològica aigua, aire i sòls. La seva principal missió en aquesta posició és coordinar projectes de R+D+i per millorar la sostenibilitat de les empreses a traves de disminuir l’impacte sobre l’aigua, l’aire i el sòl i els recursos associats.

20211006_EURECAT_XavierMartinez_CIRCULARITAT

QUALITAT

Marta Oliveras Vila

Llicenciada en Farmàcia, actualment és Tècnic Superior en Salut Pública a la Catalunya Central, concretament al Bages, on es porten a terme programes de protecció de la salut. Concretament treballa en programes ambientals sobre qualitat de les aigües de consum humà, salubritat dels llocs de convivència humana, prevenció de legionel·losi i seguretat de productes químics i ús de plaguicides i/o biocides.  

20211006_MartaOliverasVila_QUALITAT

DIGITALITZACIÓ

Xavier Amores Bravo

És el Director del Catalan Water Partnership (CWP) des de fa més de 10 anys. El CWP és el clúster de l’aigua de Catalunya amb més de 100 entitats associades i que promou la millora competitiva, la innovació i la digitalització del sector de l’aigua. Doctor en Empresa i Enginyer Industrial, director del MBA de la Universitat de Girona i professor associat a EADA Business School. Anteriorment havia treballat en la consultoria i en l’administració pública a ACCIO i l’ICAEN, amb una experiència de més de 20 anys en gestió de projectes d’R+D, d’innovació i de millora competitiva.

20211006_CWP_XavierAmores_DIGITALITZACIO

SEGONA PART

AERIS

És una spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona constituïda per experts del grup de recerca GENOCOV amb la voluntat d’ajudar a indústries i entitats públiques a millorar la qualitat ambiental de les seves emissions. A més del desenvolupament de tecnologies “claus en mà” per al tractament d’aigües i gasos contaminants, AERIS porta a terme una important tasca investigadora. Des de 2015 AERIS ostenta el segell de PIME innovadora del Ministeri d’Economia i Competitivitat. 

20211006_AERIS

BGEO

És una empresa amb més de 15 anys d’experiència implementant tot tipus de projectes GIS en codi obert. Aquesta tecnologia permet a les organitzacions optimitzar la gestió dels seus recursos sobre el territori. Empresa líder en implementacions de GISWATER, l’eina 100% open source per a la gestió del cicle integral de l’aigua. GISWATER és una tecnologia extraordinàriament potent al servei dels ajuntaments i les empreses concessionàries dels serveis d’aigua i de sanejament. Els nostres clients poden anar molt més lluny amb el nostre acompanyament.

20211006_BGEO

BLUEPHAGE

És una spin-off de la Universitat de Barcelona nascuda el 2016. La nostra missió és augmentar i millorar el control microbiològic de l’aigua mitjançant indicadors virals proporcionant kits fàcils d’utilitzar, ràpids, senzills, fiables i econòmics per analitzar els colifags, garantint així aigua segura per a un món millor.

Bluephage_presentació

CREATECH 360º

És una empresa tecnològica que proporciona a les instal·lacions d’aigües i aigües residuals una plataforma d’intel·ligència operativa que aporta solucions de control intel·ligent en temps real, monitorització avançada i sistemes d’ajuda a la decisió per reduir les despeses operatives, millorant la fiabilitat i garantint els paràmetres de qualitat.

20211006_Createch360º

E-WATTS

És una empresa especialitzada en tecnologia Electroquímica amb més de 30 anys d’experiència. Desenvolupament de noves tecnologies (R+D, patents tecnològiques) i projectes d’enginyeria enfocats al tractament/recuperació d’aigües de procés, aigües residuals, regeneració de solucions de rentada de gasos, minimització i valorització de residus i producció o cogeneració d’Hidrogen.

20211006_EWATTS

WE&B

Mitjançant un enfocament transversal, WE&B integra sistemes socials i empresarials per resoldre problemes ambientals complexos. La contribució única de WE&B rau en la seva capacitat per involucrar tots els grups d’interès rellevants de les comunitats (enfocament ascendent) als responsables polítics per abordar conjuntament la complexitat dels problemes ambientals i oferir solucions específiques i professionals.

20211006_WE&B

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies