El Pla Estratègic, projectat fins al 2025, tanca el 2021 amb un 14% del total ja assolit

El 23 de novembre del 2020 en la presentació de la nova imatge d’Aigües Manresa, es va presentar també el Pla Estratègic Horitzó 2025, que ha de guiar els propers anys de l’empresa.

Durant aquest primer any hem pogut assolir alguns dels objectius més immediats i importants, i encaminar els que són a més llarg termini. Volem posar en valor algunes de les accions derivades del Pla Estratègic i que durant aquest primer any, ja s’han pogut posar en marxa. En destaquem les més significatives pel seu impacte:

Creació del Pla d’Igualtat intern fins al 2025, un pla que ajudarà l’empresa a impulsar la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones, i a eliminar qualsevol discriminació que pugui donar-se per raó de sexe.

També s’han iniciat els tràmits per a la construcció de la nova estació de tractament d’aigua potable. Aquesta planta s’està projectant amb el principal objectiu de donar resposta a la nova Directiva (UE) 2020/2184 del Parlament Europeu i del Consell, de 16 de desembre de 2020, relativa a la qualitat de les aigües destinades al consum humà. I també amb un àmbit més ampli a nivell territorial, donant servei a Manresa, Santpedor i Sant Fruitós de Bages.

L’aigua i l’energia són dos conceptes estretament lligats i amb sinèrgies molt clares. Aigües de Manresa ha creat un nou departament dedicat a la gestió energètica. Aquest nou procés ens permetrà evolucionar cap a una empresa més eficient i sostenible energèticament.

S’ha posat en marxa una prova pilot de telelectura de comptadors d’aigua. La telelectura permet mesurar de forma telemàtica el consum d’aigua, millorar el rendiment de xarxa i detectar fuites i fraus. Fa més eficient la gestió d’aquest element a la vegada que en fomenta el consum responsable i sostenible. La relació amb l’abonat també millora, ja que aquest sistema permet detectar fuites internes, avisar de sobre consums, activar alertes i conèixer en temps real el consum d’aigua.

I com a última acció a destacar, Aigües de Manresa ha portat a terme el projecte Fènix, una reenginyeria interna amb l’objectiu d’analitzar i reformular l’organització. Una oportunitat de regeneració, de repensar-se a si mateixa, de transformar-se en una organització resilient, flexible i adaptable als canvis.

La necessitat de dotar-nos d’un Pla Estratègic va sorgir de la constatació d’estar vivint un moment de gran complexitat i incertesa. El sector en el que està emmarcada l’empresa necessita tenir una visió a mig termini, ja que les decisions que es prenen avui tenen conseqüències en aquest temps.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies