Emmarcat en la celebració dels 40 anys d’Aigües de Manresa, l’empresa ha volgut retre d’aquesta manera, homenatge al que en va ser gerent durant 36 anys

Aquest dilluns al vespre el Museu de la Tècnica de Manresa ha acollit la presentació del llibre “Josep Alabern, el senyor de les Aigües”, escrit per Francesc Comas Closas, editat per Aigües Manresa i produït per Zenobita Edicions.

La presentació, que era sorpresa per a l’homenatjat, en Josep Alabern, ha comptat amb la presència de l’Antoni Ventura, gerent actual d’Aigües de Manresa, en Francesc Comas, autor del llibre i ha clos l’acte l’Alcalde de Manresa i president d’Aigües de Manresa, Marc Aloy.

El llibre estarà disponible per la venda al Museu de la Tècnica de Manresa, al preu de 25€, de dimarts a diumenge de 10 a 14h.

Sinopsis del llibre

Aigües de Manresa, ha volgut retre un homenatge en forma de llibre a qui va ser el director gerent de l’entitat fins a la seva jubilació, l’any 2018.

El llibre recull la trajectòria del Senyor de les Aigües, el seu perfil humà i professional; la seva implicació en l’empresa i en totes les accions de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia; el seu interès pel patrimoni industrial que es va concretar amb la creació del Museu de la Tècnica de Manresa; la seva participació durant anys en la demarcació del Col·legi d’Enginyers Industrials de la Catalunya Central i la seva participació en un gran nombre d’iniciatives de diferents àmbits professionals, econòmics i culturals de Manresa i el Bages. 

El recorregut vital queda perfectament definit gràcies a l’aportació de més de cent testimonis de molts camps diferents que ens mostren visions d’aquest personatge polièdric de Manresa.

L’autor

Francesc Comas i Closas (Manresa, 1952). Llicenciat en Geografia i Història, ha estat professor de Primària i Secundària. Actualment compagina la docència amb la Fundació Universitària Bages. Ha treballat també a l’Escola de Mestres de Manresa (UAB) i en els Cursos de Reciclatge de Català. És autor de diversos articles i de materials del Bages i de Catalunya així com autor o coautor de diversos llibres de text d’Edicions Castellnou. La seva obra ha versat sobre la ciutat de Manresa; entre les seves publicacions destaquen La ciutat i l’aigua, La ciutat i el treball i La ciutat i l’energia; D’Arts i Oficis a Escola d’Art. Cent anys d’educació a Manresa; La població de Manresa (1900-1950). Els darrers títols són Manresa, una història per conèixer (2005) i Manresa, la ciutat transformada 1 (2006). Des de fa temps, ha centrat l’àmbit de recerca en la demografia, en la didàctica de la història i geografia, i, sobretot, en aspectes històrics de la seva ciutat.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies