Una nova plataforma d’IA permet analitzar les imatges captades pels robots d’inspecció i determinar de forma ràpida i fiable l’estat dels conductes 

Avaluar i controlar l’estat del clavegueram és una de les tasques que Aigües Manresa porta a terme pel manteniment i la gestió de la seva infraestructura. Aquestes revisions permeten identificar defectes i riscos potencials a la xarxa de clavegueram i avançar-se a futurs problemes. 

Fins fa poc temps, la revisió de les imatges captades pels robots es feia de forma manual, molt efectiva, però poc eficient. Des d’aquest mes de gener, s’utilitza una plataforma d’intel·ligència artificial per aquesta tasca. SEWDEF, que així és com s’anomena, és un sistema d’INLOC Robotics, una empresa catalana, que basat en intel·ligència artificial, permet revisar de forma ràpida, objectiva i efectiva les gravacions que es porten a terme al clavegueram. 

Amb aquest sistema, es poden arribar a detectar i classificar fins a 16 tipus de defectes, a més de rebre una valoració de la condició del tram inspeccionat. Això permet a les empreses explotadores del clavegueram, obtenir dades per planificar treballs preventius, de neteja i manteniment, i així  evitar danys o trencaments a la xarxa de clavegueram.

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies